mandag den 24. september 2007

Ting3: RSS

Det er svært at følge med på alle de gode websider og weblogs, som findes på nettet, fordi man ikke ved, hvornår de bliver opdateret. Men det er der en løsning på.

Med en nyhedslæser (også kaldet RSS-læser) kan du spare tid, fordi du med nyhedslæseren kan abonnere på nyheder (RSS-feeds) fra dine favorit-websider og få det hele samlet ét sted. Med RSS-feeds får du nyhederne, mens de er helt friske.

Vil du læse mere om RSS så besøg f.eks. Vertikalt's side om RSS.

For at kunne modtage og læse nyheder kræver det, at du har et program, der kan abonnere på RSS-feeds. Der findes forskellige programmer til formålet, og det er en smagssag, hvad man foretrækker. Akkurat som med email kan du vælge enten at installere et program på din pc, eller vælge en webbaseret løsning. For de fleste er en webbaseret løsning det nemmeste.

Ting3 går ud på at du skal vælge en RSS-læser og oprette en konto. Du vælger selv, hvilken RSS-læser du vil bruge. Brug f.eks. Google Reader (anbefales) eller Netvibes. Fordelen ved Google Reader er, at hvis du har oprettet en blog på Blogger, har du allerede en konto. Du kan altså bruge det samme login, som når logger ind på din blog.

Hvis du vælger Google Reader

Gå ind på adressen: https://www.google.com/accounts/Login. Brug den samme Google-konto, som du bruger til din Blogger-weblog. I har allerede en konto, fordi I har oprettet en Blogger weblog. Log ind med din brugernavn og dit password

Find servicen 'Reader':
Når du er logget på din Google-konto, så skal du finde og klikke på servicen 'Reader'. Hvis 'Reader' ikke er synlig i serviceoversigten i din Google-konto, så skal du klikke på 'Mere' eller 'Flere services' for at få vist oversigten over mulige Google-services. Hvis 'Reader' ikke er synlig i oversigten, så klik på 'Labs' i oversigten, og find den der.

Nu er det bare at kaste sig ud i det. Hvis du har brug for en detajleret vejledning, så har journalist Kim Elmose lavet en udførlig vejledning til Google Reader på sin hjemmeside, som du kan se her.


Hvis du vælger Netvibes

Gå ind på adressen http://www.netvibes.com/. I venstre side af skærmen lader du dig registrere. I højre side finder du flere oplysninger om hvad Netvibes er og hvordan du bruger det. Der er allerede tilknyttet forskellige feeds til siden - nyheder fra Jyllandsposten og oplysninger fra DMI om vejret. Klik dig en tur rundt.


Husk at skrive på din weblog når du har gjort dig nogle erfaringer med RSS.

Ingen kommentarer: