lørdag den 27. oktober 2007

Ting 7: Google Talk


Instant Messaging (forkortet IM) er programmer, der lader dig chatte online med andre, og I mange tilfælde også tale med andre via computeren. I har måske nu prøvet Windows Live Messenger, men det er langt fra den eneste messenger-tjeneste du kan bruge. Live Messenger har den begrænsning, at du kun kan chatte med andre der også bruger Live Messenger eller Yahoo! Messenger. At andre IM-programmer kan nævnes ICQ, Gizmo og Jabber.

Af de mange andre muligheder, der findes, præsenterer vi her kort for Google Talk. Da du jo på dette tidspunkt har oprettet en Blogger blog, har du nemlig allerede en Google Account og det er faktisk alt du skal bruge for at komme i gang med Google Talk.Du kan bruge Google Talk direkte via nettet - det giver dog kun mulighed for chat. Hvis du også vil tale, kræves det at du henter Google Talk-programmet (klik for at hente det).


Der er installeret Google Talk på de 3 første maskiner i EDB-lokalet. Klik på ikonet med taleboblen for at komme igang. 2 af maskinerne har en mikrofon sat i, så I kan prøve at tale sammen.

Hvordan du kommer igang:
Alle, der vil lege med Google Talk, skal først AKTIVERE det inde på deres Google konto. Herinde bruger I blot jeres login og password.

TIP: Hvis der allerede er nogen, der har brugt Google Talk på maskinen, er de sandsynligvis stadig logget på - du kan højreklikke på taleboble-ikonet nede i hjørnet og vælge "Sign out" for selv at komme til..
Tilføj kontakter:
Gå ned til feltet hvor der står "Search, add, or invite", skriv kollegaens e-mailadresse og tryk derpå på taleboblen. Du er nu parat til chatte.
TIP: Når I skal finde hinanden og tilføje hinanden på kontaktlisten, skal I BEGGE TO have aktiveret jeres Google konto's Talk-funktion inden der sker noget.

Ingen kommentarer: