lørdag den 27. oktober 2007

Ting 6: Windows Live Messenger

Messenger er et af de ældste og mest brugte chatprogrammer på nettet. Og med Live Messenger er man gået et skridt videre. Du kan nu ikke alene chatte, men også have videosamtaler, dele filer og sende mobilbeskeder.
Vi ved, at Messenger er en naturlig del af mange unges og for den sags skyld også ældres hverdag, så hvad er mere naturligt end at biblioteket tager denne mulighed i brug for at komme ud hvor brugerne er.
Nu skal du lære Windows Live Messenger at kende. Download Messenger og start med at oprette dig som bruger, hvis du ikke allerede er oprettet, og find derefter ud af hvad delemapper er, hvordan humørikoner fungerer eller noget helt andet.

Læs mere om Windows Live Messenger og læs også om hvordan du opretter et Live ID. Ellers kan du ikke logge på og bruge programmet.

Opgaver:

a) Vi kan ikke installere på vores kontor-PC'ere, men gå sammen to eller flere og gå i EDB-lokalet. Her har vi installeret både Live Messenger og Google Talk på de 3 første maskiner (nærmest læreren). Kig i nederste højre hjørne af skærmen og dobbeltklik på ikonet med en lille blå og lille grøn mand for at komme igang.

TIP: Hvis en kollega allerede har været inde, er vedkommende muligvis stadig logget på. Du kan logge af ved at højreklikke på Live Messenger-ikonet nede i hjørnet og vælge "Log af".

b) Opret nogle af dine kolleger som kontaktpersoner. Start en samtale med en eller flere af dem, brug nogle humørikoner og prøv også at sende en fil.



c)Prøv at oprette en delemappe med en af dine kolleger, læg nogle billeder over i den og få din kollega til at gøre det samme.

Ingen kommentarer: