tirsdag den 4. december 2007

Ting nr. 12: Last.fm


Last.fm er en internetradio og et musik websted, der udnytter den sociale udveksling af informationer, som er grundlæggende, når det gælder web 2.0 tankegangen. Som bruger har man mulighed for at lave personlige radiokanaler og playlists fra Last.fm’s musikbibliotek. Det der gør Last.fm interessant, er muligheden for at se, hvad andre, der kan lide de samme numre som dig, også kan lide. På den måde kan man finde ny inspiration.

Læs mere om Last.fm på Wikipedia

Opgave
Udforsk Last.fm og find noget musik du kan lide. Når du har gjort det, kan du eventuelt sætte det på din blog ved hjælp af en widget.

Det praktiske
Start med at oprette dig som bruger på Last.fm. I forbindelse med at du opretter profilen bliver du spurgt, om du vil downloade Last.fm – det skal du bare sige ja til.


Under fanebladet ”music” kan du søge på kunstner, album, tags m.m. Klik dig videre fra det søgeresultat, der matcher bedst.

Under fanebladet "listen" kan du søge efter dine favoritkunstnere, herefter vil radiokanalen spille musik der minder om det søgte. Man kan ved hjælp af symbolerne (eksempelvis hjertet) i den lille afspiller give udtryk for om man kan lide sangen eller ej. Derved skulle din(e) radiokanal(er) blive bedre til at ramme din musiksmag.

Det bedste råd vi kan give er at man prøver sig frem og udforsker de mange forskellige muligheder der findes i Last.fm.

God fornøjelse.

Ekstra - hvis du har lyst
Hører du normalt musik via din computer, kan du med fordel benytte dig af funktionen ”Scrobbling”, så registrerer du alt den musik, du hører på computeren, og kan på den måde få præciseret, hvem der hører samme musik som dig, og hvad de hører ud over det, I har til fælles. Læs mere om Scrobbling her.


Vil du have LastFM ind på din blog, skal du ind under fanebladet Widgets. Herefter kan du selv lave din egen Widget tl din blog. Så kan du copy/paste den over i Blogger under tilføj sideelementer.

Ingen kommentarer: